Dijalog Instalacioni program za ODBC Microsoft Access između ostalih sadrži i sledeće kontrole:

Informacije o izvoru podataka

Identifikuje Access bazu podataka, koja ima podrazumevano ime koje dodeljuje proizvođač. Polje Opis, koje je podrazumevano prazno, može da sadrži opis kontrole.

Baza podataka

Kliknite na dugme popravi (Dijalog „Popravljanje baze podataka“) da biste popravili oštećenu Access bazu podataka i Sažmi (Dijalog „Baza podataka iz koje se vrši sažimanje“) da biste smanjili neiskorišćen prostor. Kliknite na dugme Izaberi ili Kreiraj da biste otvorili postojeću ili novu bazu podataka.

Sistemska baza podataka

Kliknite da biste izabrali deljenu bazu podataka. Podrazumevano korisničko ime je Admin, a podrazumevana Microsoft Access lozinka za korisnika Admin je prazno polje.

Opcije

Kliknite da biste promenili opcije upravljačkog programa:

  • Vremensko ograničenje stranice. Vreme (izraženo u desetinama sekundi) koje neupotrebljena stranica ostaje u baferu. Uvek mora biti veće od 0.
  • Veličina bafera. Veličina internog bafera u kilobajtima koju Microsoft Access koristi za prenos podataka na disk i sa njega. Ovo može da bude bilo koji ceo broj koji je deljiv sa 256.
  • Ograničenja pristupa bazi podataka.

Više opcija

Kliknite da biste konfigurisali dodatne opcije za efikasnost upravljačkog programa.

Napomena:
Detaljne i programske informacije o ovom upravljačkom programu se nalaze u MSDN biblioteci. Ostale informacije možete pronaći u odeljcima Konverzija izvora podataka, Access datoteke, IISAM stavke registratora i Uobičajene datoteke ODBC komponenti. Podrška za proizvod je dostupna.